Kompatible vs Orginal

Forskellene mellem originale og kompatible blækpatroner.

Der er meget forvirring derude omkring forskellene mellem originale og kompatible blækpatroner.

Denne artikel er her for at hjælpe med at rydde nogle af disse områder med forvirring og hjælpe med at guide din beslutning, når du køber patroner til din printer.

 

Først, lad os starte med nogle grundlæggende terminologier. En 'original patron' er en, der er lavet af det samme firma, der producerede og solgte dig din printer.

 

Så for eksempel er en original patron til en Epson-printer en, der er lavet af Epson.

Originalpatroner er undertiden også beskrevet som 'ægte' og kan have bogstaverne 'OEM' knyttet til dem, der står for 'Original Equipment Manufacturer'.

 

Til sammenligning er en 'kompatibel patron' en, der er fremstillet af et tredjepartfirma til brug i din printer. Det er stadig en splinterny patron og skal fungere lige så godt som en original.

Efter flere omfattende uafhængige undersøgelser er det faktisk enigt blandt eksperterne, at udskrivningskvaliteten er mere eller mindre den samme mellem begge typer patroner.

I din søgning efter nye blækpatroner til din printer kan du også støde på 'genopfyldte' og 'genfremstillede' blækpatroner. Den første af disse er originale patroner, der er blevet brugt, returneret, renset og genopfyldt; dette er almindelig praksis, da patroner kan genbruges op til seks gange! En genfremstillet blækpatron er en original blækpatron, der er blevet brugt, returneret, rengjort, alle arbejdsdele udskiftet og derefter til sidst genopfyldt igen. Denne genfremstilling udføres normalt til tonerkassetter, fordi det er dem, der oplever mest slid under printerprocessen.

 

Så faktisk, som du måske har fundet ud af det nu, er den største forskel mellem originale og kompatible printerpatroner prisen. Den enkle sandhed er, at virksomheder, der udvikler printere, har en hel del omkostninger på grund af den omfattende forskning og udvikling, der er involveret i fremstillingen af ​​deres produkter. At opkræve meget for de løbende omkostninger for disse printere, når en kunde har "købt ind" dem, er en måde, de kan få et bedre overskud på. Til sammenligning har et firma, der simpelthen fremstiller kompatible patroner, ingen sådanne omkostninger og har derfor råd til at oplade meget mindre.

Så hvis kompatible patroner tilbyder samme kvalitetsresultat for langt mindre penge, hvorfor køber nogen stadig 'originale' patroner? Svaret kan overraske dig: det hele kommer til udtryk for den almindelige opfattelse af, at tredjepartskassetter kan skade den printer, de er brugt i. I virkeligheden er chancerne for, at dette sker, slanke og bliver slankere. Det skyldes, at der i en æra, hvor kundevurderinger er så udbredt og så tillid, der simpelthen ikke er nogen måde, en virksomhed kan overleve med at sælge dodgy produkter. Hvis du finder blækpatroner til salg til en latterligt lav pris, vil du naturligvis stadig se godt andre steder - er det mere et tilfælde af at bruge din sunde fornuft end noget andet.

Et andet hurtigt punkt at huske er, at hvis din printer er en helt ny model, kan du godt være tvunget til at købe originale patroner i et par måneder, indtil markedet for kompatible enheder udvikler sig. Dette er især relevant for genpåfyldte patroner, som naturligvis er afhængige af en forsyning med brugte originale patroner, før de kan produceres.

Faktisk er så langt pålidelige langt de fleste af kompatible patroner, at brug af dem ikke påvirker din printergaranti. Det betyder, at printere, der stadig er inden for deres påkrævede garanti på et år, hvis din maskine går i stykker og du brugte en kompatibel patron, ville du have lige så meget ret til teknisk assistance og endda en erstatningsprinter som en, der kun nogensinde har brugt originale patroner. Hvis det konstateres, at fejlen er resultatet af en tredjepartskassette (som den næsten bestemt ikke vil; der er faktisk meget få måder, hvorpå en patron kan skade en maskine), er du dækket af garantien fra denne patron leverandør.